Izvor: B92, 21.Dec.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blokada zbog uvoza automobila

Kragujevac -- Radnici Zastave na sat vremena su blokriali magistralni put Kragujevac-Batočina, nezadovoljni odlukom o uvozu polovnih automobila.

Radnici strahuju da uvoz polovnjaka može ugroziti opstanak Zastave i ugovor koji imaju sa italijanskim Fijatom. Nekoliko hiljada radnika Zastava automobila blokiralo je magistralni put Kragujevac-Batočina zahtevajući od Vlade Srbije da ukine ili detaljno precizira uredbu o uvozu polovnih automobila.

Predsednik samostalnog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sindikata Zastava automobili Zoran Mihajlović ocenio je da bi mogao da ugrozi ugovor sa Fijatom i dovede u pitanje opstanak Zastave. "Neka shvate ovo ljudi, ova slika će danas da ode u svet i neka shvate ovi gore koji sede u Beogradu koji su nam ovde u maju svašta obećavali nadajući se da je u decembru kada budu doneli ovu uredbu nećemo izaći u ovakvom broju. Mislili su oni hladno je, zima je neće oni, pustiće to tako. E nećemo to pustimo. Neka budu sigurni da ćemo otići u Beograd u još većem broju. Ne budu li do 15. januara povukli ovu odluku, ne budu li nam ispunili sve zahteve, 15. januara idemo za Beograd autobusima, rušićemo ovu vladu koja ne valja".

Zaposleni u Zastava automobilima zahtevaju isplatu subvencija za ovu i nastavak subvencionisanja proizvodnje u 2006. Protest radnika podržali su i oružari ali i zaposleni u DMB Rakovica i radnici specijalnih vozila iz Sombora kojima, prema novadu sindikalnih lidera, polcija nije dozvolila da napuste fabrički krug. Jednočasovna blokada puta Kragujevac-Batočina nije prouzrokovala veće probleme u saobraćaju jer je policija vozila preusmeravala na sporedne puteve

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.