Blagi pad nezaposlenosti u Srbiji

Izvor: Beta, 21.Jan.2015, 11:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blagi pad nezaposlenosti u Srbiji

BEOGRAD, 21. januara 2015. (Beta) - Stopa nezaposlenosti u Srbiji je prošle godine bila 22,2 odsto, a ove godine bi trebalo da padne na 21,5 odsto, predvidjanja su Medjunarodne organizacije rada (MOR).

Prema prognozama koje je MOR objavio uz izveštaj o izgledima u svetu u oblasti nezaposlenosti, trend blagog pada stope nezaposlenosti u Srbiji će se nastaviti i u sledeće četiri godine, piše u sredu portal EurAktiv Srbija.

U 2016. godini, kako je procenjeno, stopa nezaposlenosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << u Srbiji će pasti na 19,96 odsto, u 2017. godine na 18,96 odsto, u 2018. na 18,24 odsto, da bi 2019. iznosila 17,7 odsto.

U izveštaju se konstatuje da neke zemlje centralne i istočne Evrope koje nisu članice EU, i zemlje Zajednice nezavisnih država, imaju vrlo visoku stopu nezaposlenosti, posebno zemlje na Balkanu.

(Opširnije na www.euractiv.rs)

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MOR: Blagi pad nezaposlenosti u Srbiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jan.2015

Stopa nezaposlenosti u Srbiji je prošle godine bila 22,2 odsto, a ove godine bi trebalo da padne na 21,5 odsto, predviđanja su Međunarodne organizacije rada (MOR)...Prema prognozama koje je MOR objavio uz izveštaj o izgledima u svetu u oblasti nezaposlenosti, trend blagog pada stope nezaposlenosti...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Blagi pad nezaposlenosti u Srbiji u narednih 5 godina

Izvor: GdeInvestirati.com, 21.Jan.2015

BEOGRAD - Stopa nezaposlenosti u Srbiji je prošle godine bila 22,2 odsto, a ove godine bi trebalo da padne na 21,5 odsto, predviđanja su Međunarodne organizacije rada (MOR)...Prema prognozama koje je MOR objavio uz izveštaj o izgledima u svetu u oblasti nezaposlenosti, trend blagog pada stope nezaposlenosti...

Nastavak na GdeInvestirati.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.