Bitkoin opet obara rekorde

Izvor: B92, 09.Feb.2021, 09:08

Bitkoin opet obara rekorde

Cena bitkoina nastavila je sinoćni rast i u utorak ujutru, dostigavši novi rekord i po prvi put jedan bitkoin je vredeo 48.000 dolara.

Novu jagmu investitora u najpoznatiju i najvažniju kriptovalutu sveta izazvala je vest da je kompanija Tesla kupila bitkoine u vrednosti od 1,5 milijardi dolara.

Kako su naveli, ovim su želeli da osiguraju veću fleksibilnost i da maksimizuju svoje prihode, podaci su SEC-a.

Takođe, Tesla je najavila da će omogućiti korišćenje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bitkoina kao metodu plaćanja pri kupovini njihovih proizvoda.

Nakon ove objave, prenosi Teletrejder, vrednost bitkoina skočila je čak 10,96 odsto - na 43.200 dolara, rast je nastavljen i posle toga.

Bitkoin je ojačao neverovatnih 23,93 odsto za 24 sata, i prodavao se po 48.049,91 dolar u 2:03 po istočnoameričkom vremenu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bitkoin ponovo poleteo, nova rekordna vrednost je 48 hiljada dolara

Izvor: Kamatica.com, 09.Feb.2021

Cena bitkoina nastavila je sinoćni rast i u utorak ujutru, dostigavši novi rekord i po prvi put jedan bitkoin je vredeo 48.000 dolara..

Nastavak na Kamatica.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.