Bitkoin na novom istorijskom maksimumu, probio magičnu granicu

Izvor: B92, 08.Mar.2024, 18:30

Bitkoin na novom istorijskom maksimumu, probio magičnu granicu

Cena bitkoina je danas nakratko probila granicu od 70.000 dolara čime je postignut novi istorijski maksimum, prenosi Rojters.

Današnje vrednosti su oborile prethodni rekord koji je zabeležen u utorak.

Rekordan rezulatat pokazuje da bitkoin nikada neće nestati kao sredstvo plaćanja, izjavio je šef istraživanja kompanije Galaksi digital Aleks Torn.

On je naveo da je tokom 15 godina svog postojanja bitkoin doživeo četiri velika pada vrednosti za 75 i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << više odsto, ali uvek smogao snage da se vrati rastu, prenosi Si-En-Bi-Si (CNBC).

Direktorka istraživanja u provajderu kriptopodataka Kaiko Klara Medali je navela da novi rekordi predstavljaju "važnu psihološku prekretnicu" i dokazuju da su kriptovalute "izuzetno otporne" uprkos velikim poteškoćama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.