Bitkoin dosegao najveću vrednost svih vremena

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Mar.2024, 10:42

Bitkoin dosegao najveću vrednost svih vremena

Za samo jedan virtuelni novčić može se kupiti fin stančnić čak i u Beogradu.

Bitkoin je danas dostigao novu rekordnu vrednost. Vrednost bitkoina porasla je na 70.488,50 dolara, javlja Rojters.

Porast je usledio nakon što je kriptovaluta prošlog meseca dobila zeleno svetlo za uključivanje u investicone proizvode u Sjedinjenim Američkim Državama. Američka komisija za hartije od vrednosti i berzu nevoljno je početkom januara odobrila trgovanje prvim >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << bitkoin fondovima, kojima se trguje na berzi (ETF-ovima).

ETF prati cenu imovine kao što su zlato, obveznice ili kriptovalute, što znači da ljudi mogu da ulažu bez potrebe da sami kupuju imovinu. Američki regulator ostao je skeptičan prema kriptovalutama, rekavši da u svojoj odluci "nije odobrio ni podržao Bitkoin". Unatoč tome, taj je potez potstakao talas ulagača, koji ulažu novac u spot Bitkoin ETF-ove, koje su pokrenule velike investicione kompanije poput Blekroka i Fidelitija.

Bitkoin se približava sledećem "prepolovljenju" u aprilu, koje ograničava stopu izdavanja novih virtualnih kovanica, a događa se otprilike svake četiri godine. Očekivanja ograničene ponude uz rastuću potražnju ulagača potstakla su porast cena, kažu stručnjaci.

Izvor: Srbija Danas/Index.hr

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.