BiH želi lakši izvoz vina u Hrvatsku

Izvor: SEEbiz.eu, 21.Mar.2018, 09:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BiH želi lakši izvoz vina u Hrvatsku

SARAJEVO - Vijeće ministara BiH usvojilo je informaciju o inicijativi za izmjenu liste zaštićenih naziva za vina porijeklom iz Bosne i Hercegovine navedenih u dijelu B, Dodatka II Protokola 7 Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju. 

Direkcija za evropske integracije će inicijativu Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa za izmjenu i dopunu dijela B, Dodatka II Protokola 7 Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju dostaviti Odboru za stabilizaciju i pridruživanje >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << na daljnje razmatranje, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Ministarstvo vanjske trgovine pokrenulo je ovu inicijativu radi otklanjanja poteškoća s kojima se suočavaju bh. privrednici prilikom izvoza vina u Republiku Hrvatsku, kao članicu EU.

 Na ovaj način bi se definiranje regije, podregije i vinograda u Dodatku II Protokola 7 Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju proširilo i uskladilo s važećim Pravilnikom o utvrđivanju i podjeli vinogradarskih regija u BiH.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.