Bezose, odaberi nas: Suluda trka za novim centrom

Izvor: B92, 20.Jan.2018, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bezose, odaberi nas: Suluda trka za novim centrom

Amazon je već ranije najavio da je ta investicija vredna pet milijardi dolara i da donosi 50.000 novih radnih mesta.

. Poreske olakšice vredne milijarde dolara kao i mogućnost da prvi čovek Amazona Džef Bezos bude doživotni gradonačelnik potpuno novog grada samo su neke od ponuda koje su američki gradovi poslali internet trgovcu Amazonu

Ta kompanija objavila je uži izbor od 20 gradova i država u kojima bi nakon Sijetla mogla da sagradi svoje drugo sedište, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << HQ 2 kako su ga nazvali. Takve brojke donele bi ekonomski uzlet svakom gradu, pa ne treba da čudi što se na nadmetanje javilo 238 gradova i saveznih država.

Koliko su lokalne vlasti željne Amazonove investicije dovoljno govori podatak da je, na primer, savezna država Nju džerzi ponudila poreske olakšice od sedam milijardi dolara ako kompanija odabere Newark. Još je maštovitija ponuda gradskih čelnika Atlante. U predgrađu Stonecrestu poklanjaju zemljište veličine 140 fudbalskih igrališta za izgradnju potpuno novog grada Amazona gde bi Džef Bezos bio doživotni gradonačelnik.

U uži krug ušao je i jedan kanadski predstavnik, Toronto. Analitičari stoga smatraju da bi mogućnost Amazonove investicije u Kanadi mogla dodatno zaoštriti već zategnute odnose kompanije i Džefa Bezisa s američkim predsednikom Donaldom Trampom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.