Bez posledica zbog nižeg rejtinga

Izvor: B92, 18.Jan.2014, 11:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Bez posledica zbog nižeg rejtinga"

Beograd -- Guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković ne očekuje da će snižavanje kreditnog rejtinga zemlje imati negativne posledice po srpsku ekonomiju.

Snižavanje rejtinga, prema oceni guvernerke, govori da dobre odluke koje je vlada donela u oblasti fiskalne konsolidacije još nisu dale efekte.

"Živimo u vreme kada se snižavaju kreditni rejtinzi mnogo jačim ekonomijama, tako da sam uverena da ovo neće dovesti do negativnih kolebanja i kretanja na našem >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << finasijskom tržištu, kao i da neće mnogo uticati na one zemlje koje su već nameravale da ulože ovde", rekla je Tabakovićeva Tanjugu.

Tabakovićeva veruje da će Srbija zaključiti aranžman iz predostrožnosti sa MMF-om, "što bi trebalo da doprinese, ne samo anuliranju snižavanja kreditnog rejtinga, nego bi trebalo i da oslobodi investitore eventualnog straha od rizika za ulaganje na ovim prostorima".

Prema njenim rečima, aranžman sa MMF-om je od izuzetnog značaja za Srbiju, ne zbog novca, jer nam on nije potreban imajući u vidu da su devizne rezerve dostigle najviši nivo od 11,2 milijarde evra.

"Aranžman iz predostrožnosti sa MMF-om značio bi dodatnu potvrdu kredibiliteta ekonomske politike, potvrdu da Srbija sada sprovodi reforme za koje se bezrezervno opredelila i da je ekonomija na sigurnom putu ekonomskog oporavka i održivog razvoja. To će pozitivno uticati na percepciju Srbije od strane investitora, koji nam jesu potrebni i sada i u budućnosti", naglasila je Tabakovićeva.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

TABAKOVIĆ: Snižavanje kreditnog rejtinga neće imati negativne posledice

Izvor: Telegraf.rs, 18.Jan.2014

Guvernerka veruje da će Srbija zaključiti aranžman iz predostrožnosti sa MMF-om, "što bi trebalo da doprinese, ne samo anuliranju snižavanja kreditnog rejtinga, nego bi trebalo i da oslobodi investitore eventualnog straha od rizika za ulaganje na ovim prostorima"

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.