Bez ograničavanja najnižih zarada u javnom sektoru

Izvor: Studio B, 08.Nov.2012, 17:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez ograničavanja najnižih zarada u javnom sektoru

Vlada Srbije usvojila je Zaključak kojim se utvrđivanje zarada zaposlenih u javnom sektoru ne odnosi na zaposlene sa najnižim primanjima.

Ocenjeno je da je, u uslovima ekonomske krize, "položaj zaposlenih u javnim preduzećima, akcionarskim društvima i društvima sa ograničenom odgovornošću čiji je osnivač Republika, autonomna pokrajina ili jedinice lokalne samouprave, nepovoljan i da bi ograničavanje zarada na način predviđen članom 3. i 4. Zakona o utvrđivanju maksimalne >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << zarade u javnom sektoru doveo veliki broj radnika u još nepovoljniji položaj".   

Član 3. reguliše visinu koeficijenta za prateće i pomoćno-tehničke poslove, dok član 4. precizira pravo na uvećanu zaradu zaposlenih u javnom sektoru. Povodom protesta javnog i javno-komunalnog sektora u vezi sa zahtevima za izmenu Zakona o utvrđivanju maksimalnih zarada u javnom sektoru, nadležni su ove sedmice objasnili da je cilj zakona da se ograniče prekomerne zarade menadžmentu u javnim preduzećima, a ne onim ljudima sa nižim primanjima. 

Vlada je usvojila i predloge zakona o zateznoj kamati, kao i zakona o izmenama i dopunama Zakona o porezu na dobit pravnih lica, saopštila je vladina Kancelarija za odnose sa medijima. Usvojen je i Predlog zakona o potvrđivanju ugovora između Srbije i Kanade o izbegavanju dvostrukog oporezivanja u odnosu na poreze na dohodak i na imovinu.   

Vlada je usvojila i Predlog zakona o potvrđivanju sporazuma između Srbije i Belorusije o saradnji i uzajamnoj pomoći u carinskim pitanjima, kao i Predlog zakona o potvrđivanju sporazuma o saradnji u oblasti odbrane između vlada Srbije i Grčke.  Vlada je na današnjoj sednici osnovala Telo za koordinaciju bezbednosti saobraćaja na putevima, kojim će rukovoditi ministar Milutin Mrkonjić. Zadatak tog tela, koje čine članovi Vlade Srbije, jeste koordinacija i upravljanje procesom unapređenja bezbednosti saobraćaja na putevima.

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Bez ograničavanja najnižih zarada u javnom sektoru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Nov.2012

BEOGRAD -..Vlada Srbije usvojila je danas Zaključak kojim se utvrđivanje zarada zaposlenih u javnom sektoru ne odnosi na zaposlene sa najnižim primanjima...Ocenjeno je da je, u uslovima ekonomske krize, "položaj zaposlenih u javnim preduzećima, akcionarskim društvima i društvima sa ograničenom...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.