Besplatnu školu programiranja u Vršcu pohađa 100 osnovaca

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Avg.2022, 12:11

Besplatnu školu programiranja u Vršcu pohađa 100 osnovaca

Besplatnu letnju školu programiranja za učenike i učenice starijih razreda osnovne škole koja je počela 12. a trajaće do 28. avgusta, pohađa 74 dečaka i 26 devojčica iz 33 grada i opštine u Srbiji.

Ovi osnovci imaju priliku da uče osnove računarstva, saznaju kako je raditi u IT industriji i koje sve mogućnosti imaju za razvoj karijere u toj oblasti kao i da kroz rekreativne aktivnosti poput izleta, kvizova i večeri društvenih igara upoznaju Vršac i okolinu, saopšteno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je iz Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Smeštaj i ishranu na bazi punog pansiona su obezbeđeni u "Domu učenika srednjih škola Vršac", dok se nastava odvija u školskom centru "Nikola Tesla", nedaleko od Doma.

Program škole prilagođen je predznanjima prijavljenih đaka i prema tome su formirane grupe i organizovan rad.

Škola programiranja je pokrenuta na inicijativu predsednice Vlade Republike Srbije Ane Brnabić, kao nastavak podrške za digitalnu transformaciju privrede i društva kroz uvođenje informatike u osnovne škole, otvaranje IT odeljenja u gimnazijama i druge slične inicijative.

Organizuje je Fondacija Petlja, u okviru projekta "Izgradnja ključnih računarskih kompetencija - ka radnoj snazi budućnosti", koji je podržan od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Vlade Srbije, a sprovodi se u partnerstvu sa UNDP.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.