Besplatne akcije: Državljanstvo

Izvor: Blic, 04.Feb.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Besplatne akcije: Državljanstvo

1. Radnik sam „Telekoma" od 1991. godine. Rođen sam i ceo život proveo u Srbiji, tačnije u Prištini, gde sam i živeo do 1999. godine, tako da sada imam status privremeno raseljenog lica. Upisan sam u birački spisak, a imam državljanstvo Crne Gore. Kako je moguće da ja nemam ni na šta pravo?

- Zakon predviđa da lica koja imaju državljanstvo Srbije na dan 3. 1. 2008. godine imaju pravo na besplatne akcije. U toku su konsultacije sa Ministarstvom unutrašnjih poslova oko >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << razjašnjenja statusa građana koji su u vašoj situaciji.

2. Šta će biti sa nama koji smo podneli zahtev za državljanstvo, a imamo trenutno državljanstvo Crne Gore?

- Zakon predviđa da lica koja imaju državljanstvo Srbije na dan 3. 1. 2008. godine imaju pravo na besplatne akcije. U toku su konsultacije sa Ministarstvom unutrašnjih poslova oko razjašnjenja statusa građana koji su u vašoj situaciji.

3. Imam 41 godinu i trenutno stanujem u Baru. Državljanin sam Republike Srbije i živeo sam na teritoriji KiM do završetka bombardovanja. Da li negde na teritoriji Crne Gore mogu da izvršim upis za dodelu besplatnih akcija.

- U toku su konsultacije sa nadležnim organima kako bi se omogućilo prijavljivanje lica koje su privremeno u CG. U vašem slučaju potrebno je da osim lične karte i kartice banke sa brojem dinarskog računa donesete na uvid i zeleni karton ili legitimaciju interno raseljenog lica.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.