Beogradski aerodrom očekuje rast broja putnika

Izvor: S media, 06.Feb.2010, 13:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beogradski aerodrom očekuje rast broja putnika

Beogradski aerodrom "Nikola Tesla" uslužio je prošle godine oko 2,4 miliona putnika, što je za 250.000 putnika manje nego u 2008. godini, kazali su u tom javnom preduzeću.

Generalni direktro Aerodroma "Nikola Tesla" Velimir Radosavljević rekao je novinarima da se u ovoj godini očekuje izuzetan rast broja putnika, ali nije želeo da proceni koliki će biti taj rast.

Vazduhoplovne vlasti Srbije su iznele procenu da je u januaru broj putnika na beogradskom aerodromu >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << bio za 20 odsto veći nego u istom mesecu 2009. godine zahvaljujući ukidanju šengenskih viza za gradjane Srbije i primeni Sporazuma o otvorenom nebu,

Radosavljević je kazao da je pet novih aviokompanija počelo ili će početi da leti iz Beograda ove godine i dodao da je beogradski aerodrom najperspektivniji u centralnoj i istočnoj Evropi.

"U razgovorima smo sa jako velikim brojem kompanija i tek kada budemo imali raspored letenja tokom letnje sezone, tokom koje se preveze od 70 do 75 odsto ukupnog godišnjeg broja putnika, tada ćemo izaći sa nešto konkretnijim procenama očekivanog broja putnika", kazao je on.

Letnji red letenja primenju je se od poslednjeg vikenda u martu do poslednjeg vikenda u oktobru.

Radosavljević je precizirao da će procene o očekivanom porastu broja putnika na beogradskom aerodromu iznetu polovinom aprila ili početkom maja.

Redovan saobraćaj sa beogradskog aerodroma "Nikola Tesla" trenutno obavljaju 23 aviokompanije, od kojih su tri nisktotarifne - Flaj Niki, Džermanvings i Norvidžan er šatl.

Madjarski niskotarifni avioprevoznik Viz er (Wiž Air) najavio je letove iz Beograda do Dortmunda u junu i do Londona u julu ove godine. Vazduhoplovne vlasti Srbije potrvrdile su i da je zahtev za letove iz Beograda do Barselone podnela španska aviokompanija Span er.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.