Beograd poništio konkurs za stanove

Izvor: B92, 12.Okt.2010, 19:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograd poništio konkurs za stanove

Beograd -- Komisija za stambena pitanja Grada Beograda poništila je Konkurs za davanje na korišćenje 82 stana socijalno ugroženim licima.

Konkurs je poništen na preporuku Zaštitnika građana da se revidira rang lista i odlučila da raspiše novi konkurs.

Na preporuku Zaštitnika građana da se razmotri mogućnost revidiranja rešenja i predložene rang liste za dodelu stanova socijalno ugroženima, Komisija za stambena pitanja Grada je nakon razmatranja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odlučila da poništi Konkurs.

Predsednik Komisije Zoran Kostić je izjavio da se Komisija sastala sa ciljem da odmah razmotri navode gradskog ombudsmana, koji su identični sa sugestijama gradonačelnika Dragana Đilasa.

Oni smatraju da socijalnu ugroženost definiše šansa da se izađe iz siromaštva i da bi taj status trebalo da bude najviše bodovan pri utvrđivanju prvenstva, navedeno je u saopštenju.

Komisija će predložiti Gradskom veću da se u što kraćem roku izmena Odluke prosledi Skupštini Grada na usvajanje i na osnovu tako izmenjene odluke, raspiše novi konkurs, kojim će biti ispravljene neke nelogičnosti nedavno završenog Konkursa, stoji u saopštenju.

Prema rečima Kostića, to praktično znači, da će socijalna i stambena ugroženost biti u prvom planu u odnosu na radni staž, a pre svega na značaj radnog mesta u proceduri davanja u zakup stanova socijalno ugroženima.

Pratite specijal: NIS na berzi

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.