Beograd na vodi će generisati 20.000 radnih mesta

Izvor: RTS, 27.Sep.2015, 08:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Beograd na vodi će generisati 20.000 radnih mesta"

Srpska građevinska industrija imaće prednost prilikom realizacije projekta "Beograd na vodi", kaže direktor istoimenog preduzeća Nikola Nedeljković. Najavljuje da će taj projekat generisati 20.000 radnih mesta.
Postavljanjem kamena temeljca za dve stambene kule i danas i zvanično počinje izgradnja projekta "Beograd na vodi", vrednog 3,5 milijardi evra.

"Ovaj prvi projekat biće završen >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << početkom 2018. godine, a uveliko radimo i na razradi ostalih projekata iz prve faze iz kojih bi izdvojio Kulu Beograd, hotel, regionalni šoping centar i završetak savske promenade", rekao je gostujući u Dnevniku RTS-a direktor "Beograda na vodi" Nikola Nedeljković i dodao da se sve to očekuje u naredne četiri godine.
Tri srpska preduzeća uključena su u izgradnju kula. "Vrlo nam je bitno da na ovom projektu rade najbolji stručnjaci, kako iz Srbije tako i iz inostranstva i svakako ćemo davati prednost srpskoj građevinskoj industriji", rekao je Nedeljković koji očekuje da će ovaj projekat generisati više od 20.000 radnih mesta.
Do sada su već potpisani ugovori sa kompanijama "Novko", za postavljanje šipova, "PMC" koja je zadužena za čišćenje terena i sa "Mašinoprojektom", koja radi na dizajniranju kula.
Ističe da će "Sava promenada" biti nova oaza za sve koji vole da provode vreme pored reke. Izgrađeno je i novo igralište za decu i biciklistička staza, šetalište, rekao je Nedeljković.
Dve stambene kule imaće 296 stanova, odnosno oko 60.000 kvadratnih metara, a prodaja stanova po principu registracije zainteresovanih za kupovinu, počeće 3. oktobra, kada će se znati cena kvadratnog metra i kvadratura. Rok za završetak kula je dve i po godine.
Nedeljković je pozvao sve zainteresovane da se prijave na sajtu "Beograda na vodi".

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

"BG na vodi": Posao za 20.000 ljudi

Izvor: B92, 27.Sep.2015

Srpska građevinska industrija imaće prednost prilikom realizacije projekta "Beograd na vodi", izjavio je direktor preduzeća "Beograd na vodi" Nikola Nedeljković..On je najavio da će taj projekat generisati 20.000 radnih mesta...Povodom današnjeg postavljanja kamena temeljca za dve stambene kule,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.