Bebac traži hitnu ostavku ministra

Izvor: B92, 14.Sep.2018, 10:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bebac traži hitnu ostavku ministra

Novi Sad -- Roditeljski portal Bebac zatražio je hitnu i neopozivu ostavku ministra za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zorana Đorđevića.

Bebac traži ostavku ministra zbog propusta u Zakonu o finansijskoj podršci porodici i izjava zaposlenih u ministarstvu kojim upravlja.

Bebac je u pismu naveo da je umesto sistemskog rešenja problema roditelja, Đorđević dozvolio da nov Zakon o finansijskoj podršci porodici stupi na snagu sa svim svojim nepravilnostima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Bebac je naveo da roditelji ne prihvataju izvinjenje povodom izjave predstavnice ministarstva Milene Antić Janić koja je rekla da su žene potrebne poslodavcima da rade, a ne da "sutradan odu na porodiljsko odsustvo", jer kako navode iz portala, ta izjava jasno odražava i odredbe novog zakona.

Ostavku su zatražili i zato što smatraju da Đorđević, kako je navedeno, "ne razume problem roditelja, trudnice i mame smatra prevarantima koje varaju državu, zato što izbegava da se javno suoči sa kritikama roditelja i nesposoban je za rešavanje suštinskih problema roditeljstva".

Na izjavu predstavnice Ministarstva za rad Milene Antić Janjić reagovao je u utorak ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević koji je ocenio kao "skandaloznu" i naložio da Antić bude "adekvatno sankcionisana".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.