Bazilika u Nantu u požaru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Jun.2015, 15:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bazilika u Nantu u požaru

Veliki požar zahvatio je danas baziliku Sen Donatjen u Nantu, na zapadu Francuske, pošto se, kako se pretpostavlja, proširio sa krova gde su obavljani radovi.

Svi vernici su evakuisani iz bazilike, prenosi BBC , a dvojica radnika su spasena nepovređena s krova zgrade.

Krov bazilike teško je oštećen, a trenutno je u toku akcija izvlačenja vrednih predmeta iz te građevine iz 19. veka, pre svega njenih orgulja.

Korisnici društvenih mreža objavljuju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << fotografije bazilike u plamenu, s dimom koji se nadvija nad njenim krovom.

Požar je izbio jutros posle jutarnje mise.

Oko 40 vatrogasaca učestvovalo je u gašenju požara, a gradonačelnica Nanta Joana Rolan zahvalila im je na “brzoj i hrabroj akciji”.

"Požar je verovatno izbio zbog radova na renoviranju", naveli su vatrogasci i dodali da je zadnji deo građevine teško oštećen, gde se deo konstrukcije srušio.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.