Bankrotirao poznati proizvođač hrane

Izvor: B92, 18.Okt.2023, 21:15

Bankrotirao poznati proizvođač hrane

Prema pisanju nemačkih medija, startap Purefood zapao je u finansijske poteškoće, pa je zbog toga podneo zahtev za bankrot.

Nakon što je poznati britanski brend cipela "Hunter" nedavno zapao u finansijske teškoće, sada su slični problemi zadesili i prehrambeni brend "Purefood". Kompanija mora da podnese zahtev za stečaj zbog finansijskih poteškoća.

Potrošači poznaju organske proizvode brenda "Purefood" po svojim podbrendovima.

Kompanija prodaje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sladolede, energetske pločice i pice pod brendom "Lycka".

Međutim, kako prenose mediji, kompanija je 10. oktobra podnela zahtev za stečaj.

Prema rečima direktora, glavni akcionar nije želeo da uloži dodatni novac u kompaniju.

Prethodno restrukturiranje start-ap-a bilo je neuspešno. Slaba prodaja i nedostatak ekonomskog uspeha na kraju su doveli do toga da kompanija podnese zahtev za stečaj.

Međutim, kupci u početku mogu da odahnu, jer će se i pored stečajnog postupka poslovanje i proizvodnja nastaviti bez ograničenja.

To znači da će proizvodi biti dostupni na poznatim prodajnim mestima do daljnjeg.

Konkretno, različiti ukusi sladoleda iz "Lycka" već se mogu naći u mnogim supermarketima i diskontima. Uključujući trgovačke lance Rewe, Edeka i Aldi Süd.

Pica i energetske pločice su se takođe prodavale u odabranim prodavnicama. Veganska čokolada iz "Lycke" bila je uvrštena u ponudu bistroa u Deutsche Bahnu.

Purefood sebe opisuje kao kompaniju za društvenu hranu. Pored organskih sastojaka u proizvodima, startap želi da deo svoje prodaje dugoročno iskoristi i za finansiranje društveno korisnih projekata, prenose nemački mediji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.