Banke ukidaju nadoknade za korišćenje POS terminala

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Apr.2020, 15:03

Banke ukidaju nadoknade za korišćenje POS terminala

Na osnovu podataka koje je Narodna banka Srbije (NBS) prikupila od pružalaca platnih usluga, od 11 banaka koje pružaju uslugu prihvatanja platnih kartica na prodajnim mestima osam je ukinulo fiksne i druge naknade za korišćenje POS terminala.

U pitanju su naknade koje se naplaćuju u slučaju da trgovac ne ostvari ugovoreni promet reko POS terminala, naknada za korišćenje GPRS terminala i slično, ali ne i na naknade koje banke naplaćuju trgovcu po pojedinačnoj realizovanoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << transakciji plaćanja koja je izvršena na tom POS uređaju, navodi se u saopštenju NBS.

Kako se ističe, na taj način su banke u uslovima vanrednih okolnosti učinile dodatni napor kako bi trgovcima, a naročito manjim, olakšale prevazilaženje posledica pandemije korona virusa.

Istovremeno, time je omogućeno da trgovci zadrže najveći broj POS terminala na prodajnim mestima i obezbede kupcima bezgotovinsko plaćanje platnim karticama, što se u aktuelnoj epidemiološkoj situaciji preporučuje.

Za vreme vanrednog stanja naknade su ukinuli Banka Poštanska štedionica, Banka Inteza, Komercijalna banka, Vojvođanska banka, Kredi Agrikol banke, Prokredit banka, OTP banka i Unikredit banka, navodi se u saopštenju NBS.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.