Banke nude kredit sa depozitom 100%

Izvor: Banke.Online.rs, 05.Mar.2013, 12:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Banke nude kredit sa depozitom 100%

Građanima koji već imaju određeni iznos novca, a žele da im taj isti iznos ostane i kad obave posao ili kupe robu, nekoliko domaćih banaka ponudilo je naizgled neobične kredite kod kojih je obavezno položiti depozit u visini 100 odsto iznosa. I ovaj kredit ima svoje mušterije, jer im posle ostaje startni novac POZAJMICA - Ovakvi zajmovi su jeftiniji od klasičnih keš kredita, a banke ih, budući da su obezbeđene ukupnim iznosom pozajmice, odobravaju i nezaposlenima. Kamate na kredite sa 100 odsto depozita kreću se od 3,6 do devet odsto. Takvim kreditima građani koji već imaju para najčešće plaćaju letovanje ili ulože novac u posao koji im iskrsne. Mnogi bi ipak postavili sasvim logično pitanje - zašto da uzmem kredit, ako već imam novac koji mogu da uložim. U Sosijete ženeral banci objašnjavaju da kod takve pozajmice banka ukupan iznos vraća klijentu, tako da i kad isplati kredit, opet ima na raspolaganju startni novac: - Klijent može odmah da upotrebi novac koji ima da plati potreban proizvod ili uslugu, ali je nakon kupovine novac definitivno potrošen. Ali, ako položi taj novac, dobiće od banke isti iznos po povoljnijim uslovima u odnosu na druge kredite. Plus, nakon isteka perioda otplate, opet će imati svoj uloženi novac na raspolaganju.   U ovoj banci kredit sa 100 odsto depozita se odobrava u evrima, na rok otplate do pet godina, a nominalna kamata je 9,5 odsto. U istoj banci je, na primer, nominalna kamata za klasične keš pozajmice u evrima sa 30 odsto depozita 14 odsto. I u Erste banci ističu da je najveća prednost ovih kredita to što oni koji već imaju novac i treba za nešto da ga potroše ipak mogu da sačuvaju ukupan ulog. Kako dodaju, prednost je i što banka kod ovih pozajmica brzo rešava kreditne zahteve, a potrebna je minimalna dokumentacija. Ove kredite odobravaju i nezaposlenima, a kamata je upola niža od referentne kamate Narodne banke Srbije. - Kamata je znatno niža i u odnosu na klasične keš pozajmice i kreće se između 6,5 i 7,5 odsto, u zavisnosti od traženog iznosa. Međutim, interesovanje je ipak znatno manje nego za obične gotovinske kredite - navode u Erste banci. Primer kredita sa 100% depozita: Iznos 500.000 dinara Depozit 100% Period otplate 6 godina Mesečna rata 8.512 dinara Ukupno otplaćeno 612.900 dinara Nominalna kamata 6,95% Efektivna kamata 12,22% Naknada za obradu kreditnog zahteva 7.500 dinara Menica 50 dinara Kreditni biro 246 dinara Izvor: Erste banka  

Nastavak na Banke.Online.rs...






Povezane vesti

Banke sve češče nude kredite sa 100 % depozita

Izvor: GdeInvestirati.com, 06.Mar.2013, 10:17

BEOGRAD - Građanima koji već imaju određeni iznos novca, a žele da im taj isti iznos ostane i kad obave posao ili kupe robu, nekoliko banaka ponudilo je naizgled neobične kredite kod kojih je obavezno položiti depozit u visini 100 % iznosa. Read More..

Nastavak na GdeInvestirati.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Banke.Online.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Banke.Online.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.