Banka iz UAE treba da spusti kamate

Izvor: B92, 02.Jan.2014, 17:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Banka iz UAE treba da spusti kamate

Beograd -- Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković uverena je da će centralna banka u roku od najmanje tri godine ustaliti inflaciju na niskom i stabilnom nivou

Ona naglašava i da je niska inflacija u ovoj godini najvećim delom posledica dobro odmerenih mera monetarne politike Narodne banke.

Ona je u intervjuu za B92 navela da pored NBS, druge institucije treba da doprinesu fiskalnoj konsolidaciji i dodala da Vlada Srbije ide u pravcu ka tome.

Guverner >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << očekuje da dinar postane preovlađujuće sredstvo plaćanja, da neće biti "evroizovane privrede", kao i da će se vratiti poverenje u sopstvenu valutu, kao što je, dodaje, vraćeno u NBS.

"Sve ćemo ucicniti da i 2014. godina bude uspešna, ali nećemo smatrati da je to potpuni uspeh ako naše rezultate ne osete građani u vidu nešto boljeg standarda", rekla je.

Govoreći o najavljenom otvaranju banke iz UAE, Tabakovićeva kaže da od te banke, čiji je dolazak najavljen za 2014. godinu, očekuje smanjene kamate.

"Očekujem da se desi ono što se nije desilo promenom strukture bankarskog sistema i dolaskom mnogobrojinih zvučnih imena i bankarskih sistema deset godina unazad u Srbiji, a to je da konkurencija nije donela niže kamate. Očekujem da se pokrene taj trend", zaključila je ona.

Opširnije pogledajte u našim Vestima.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.