Banka Barkliz deli klijente u kaste

Izvor: S media, 17.Mar.2010, 12:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Banka "Barkliz" deli klijente u kaste

Klijente britanske banke "Barkliz" od aprila će, prilikom poziva korisničke linije, sačekivati elektronska "telefonistkinja" koja će odmah proverati visinu njihovih računa i prema tome ih spajati - bogatije sa službenicima u Britaniji, a siromašnije sa kol centrom u Indiji, objavio je britanski dnevnik "Dejli mejl".

Namera, čiji je cilj bio da banci olakša prodaju proizvoda, našla se odmah na udaru kritičara, koji smatraju da je to diskriminacija.

Prema "Dejli >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << mejlu", banka od novog telefonskog sistema očekuje da odvoji siromašne klijente, koji neće kupovati odredjene bankarske proizvode, od onih kojima je moguće prodati usluge.

"Do sada su nas zvali pre svega ljudi čiji je račun u minusu i kojima nije bilo moguće prodati ništa", rekao je dnevniku jedan od službenika "Barkliza" koji je želeo da ostane anoniman.

Kritičari smatraju da banka tim postupkom diskriminiše milione klijenata koji samo hoće da dobiju informacije od svom računu. "To je segregacioni sistem koji očigledno forsira bogatije klijente banke", kažu u Nezavisnoj bankarskoj nadzornoj službi.

Prema njima, ne radi se o pomoći ljudima, već o zgrtanju što više novca.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.