Bajer kupuje norvešku Algetu

Izvor: B92, 19.Dec.2013, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bajer kupuje norvešku Algetu

Frankfurt -- Nemačka farmaceutska kompanija Bajer će za 2,9 milijardi dolara kupiti norvešku kompaniju Algetu, čiji je vodeći lek ksofigo namenjen lečenju raka prostate.

Bajer će tako preuzeti kontrolu u terapiji lekovima i eksperimentalnim terapijama zračenja, javlja Blumberg.

Bajer je postigao dogovor sa Upravnim odborom Algete da njenim akcionarima dostavi ponudu o dobrovoljnom javnom preuzimanju i da im ponudi 362 norveške krune po akciji u gotovini, saopštila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je nemačka kompanija.

Ponuda podrazumeva vlasničku vrednost od 17,6 milijardi norveških kruna, odnosno 2,9 milijardi evra.

Ponuda predstavlja premiju od 37 odsto u odnosu na cenu na zatvaranju tržišta 25. novembra, dan pre nego što je Algeta potvrdila da je od Bajera dobila preliminarni, neobavezujući predlog o preuzimanju.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Bajer kupuje norvešku Algetu za 2,9 milijardi dolara

Izvor: Capital.ba, 19.Dec.2013

FRANKFURT, Njemačka farmaceutska kompanija Bajer (Bayer) će za 17,6 milijardi kruna (2,9 milijardi dolara) kupiti norvešku kompaniju Algetu, čiji je vodeći lijek ksofigo (xofigo) namijenjen liječenju raka prostate. Bajer će ..

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.