Bajer danas dobija uslovnu dozvolu SAD-a za Monsanto?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Maj.2018, 17:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bajer danas dobija uslovnu dozvolu SAD-a za Monsanto?

Nemačka hemijsko-farmaceutska kompanija Bajer već danas bi mogla da dobije uslovno odobrenje SAD-a za planirano preuzimanje Monsanta, čime će biti otklonjena glavna prepreka za realizaciju sporazuma vrednog 62,5 milijardi dolara, rekla je agenciji Rojters osoba upoznata sa dešavanjem.

Bajer je već postigao načelni dogovor o tome šta mora da uradi da bi dobio odobrenje američkog Ministarstva pravde (DoJ), pošto je u plan o imovini koje treba da se odrekne uključio i tehnologiju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za digitalnu poljoprivredu, kako bi izbegao probleme sa antimonopolskim regulatorima.

Iz Bajer i Ministarstvo pravde SAD odbili su da daju komentar za britansku agenciju.

Nemačka kompanija je ranije saopštila da je na putu da uskoro završi posao. Ako posao ne bude završen do 14. juna, Monsanto bi mogao da se povuče iz sporazuma o preuzimanju i da traži višu cenu, dodaje Rojters.

Bajer je već obezbedio "zeleno svetlo" od glavnih jurisdikcija, među kojima su Evropska unija, Brazil i Rusija. Pored SAD-a, još im je potrebno odobrenje u Kanadi i Meksiku.

Kompanija je prošle sedmice saopštila da će efekti sinergije od inkorporiranja Monsanta u njenu organizaciju biti oko 300 miliona dolara ispod ranijeg targeta, jer će morati da proda više preduzeća nego što je prvobitno očekivano.

Bajer je pristao da proda imovinu, uključujući biznis u proizvodnji semena i sredstava za zaštitu useva s prihodima od 2,2 milijarde evra, rivalskom BASF-u za 7,6 milijardi evra.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Najveće odricanje ikada, ali i rađanje najvećeg agro-diva

Izvor: B92, 30.Maj.2018, 13:53

Nemačka hemijsko-farmaceutska kompanija Bajer dobila je odobrenje SAD za planirano preuzimanje Monsanta...Time je otklonjena glavna prepreka za realizaciju sporazuma vrednog 62,5 milijardi dolara..."Bajerova prodaja aktiva, na koju je kompanija pristala da bi dobila dozvolu za preuzimanje Monsanta,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.