Bajatović: Gas poskupljuje za 15 odsto

Izvor: S media, 17.Avg.2011, 18:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bajatović: Gas poskupljuje za 15 odsto

Vlada Srbije neće dozvoliti realno poskupljenje gasa koje treba da iznosi 30 odsto. Generalni direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović izjavio da će to poskupljenje verovatno iznositi 15 odsto.

Vlada Srbije neće dozvoliti realno poskupljenje gasa, koje bi realno trebalo da bude 30 odsto, da se ne bi narušila markoekonomska stabilnost, ali je najverovatnije da će taj energent poskupeti u proseku za 15 procenata, izjavio je danas generalni direktor "Srbijagasa" >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Dušan Bajatović.

Gas za domaćinstva bi, kako je objasnio Bajatović, trebalo da poskupi između 10 i 12 odsto, prema obračunu iz prvog kvartala ove godine.

Od 1. avgusta skuplja pretplata za fiksne telefone

Odobrena pomoć, a nafta poskupela

Nove cene cigareta

On nije mogao da kaže kada će nove cene gasa početi da važe.

Ukoliko bi se primenio zakon cena gasa bi trebalo da bude između 47 i 49 dinara po kubnom metru, rekao je Bajatović u izjavi novinarima u Šidu.

On je napomenuo da je ostao sporan dug u vrednosti od 1,8 milijardi dinara koliko Vlada Srbije duguje "Srbijagasu" za beneficiranu cenu domaćinstvima.

"Gas mora da poskupi jer je to uvozna roba", rekao je Bajatović i dodao da samo beogradske elektrane "Srbijagasu" duguju oko pet milijardi dinara za potrošni gas.

On je naglasio da vlada neće u ovom momentu dozvoliti poskupljenje gasa koje diktiraju tržišni uslovi, jer bi to narušilo makroekonomsku stabilnost u Srbiji i "Srbijagas" će to morati da ispoštuje.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.