Bajatović: Cena gasa za trećinu ispod realne

Izvor: Politika, 05.Avg.2012, 17:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bajatović: Cena gasa za trećinu ispod realne

Gas je u Srbiji jeftiniji za 30 odsto nego što bi trebalo da košta, te Vlada Srbije mora što pre da se izjasni o strategiji cena energenata, rekao je danas u Gornjem Milanovcu potpredsednik SPS Dušan Bajatović, direktor Srbijagasa.

On je sa privrednicima rudničko-takovskog kraja razgovarao o programima i problemima razvoja, poljioprivrednim subvencijama i preispitivanju privatizacije, i o mogućnosti da država interveniše da bi se pokrenula proizvodnja u nekim preduzećima. >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika <<

„Moramo hitno da vidimo kako dalje da poslujemo i ko će da se zadužuje, Vlada ili Srbijags, jer neko mora da pokriva razliku od nabavne do prodajne cene gasa, a problemi se ne rešavaju marketingom, već konkretnim radom, deo po deo” rekao je Bajatović.

Najavio je da će se u Gornjem Milanovcu odmah ispitati mogućnost da se u toplanma koje koriste mazut, postrojenja zamene gorionicima za gas što će biti jeftinije i čistije. Najavio je mogućnost odboravanja kredita za nove priključke, s rokom otplate od tri do pet godina.

Govoreći o lokalnoj vlasti Gornjeg Milanovca (koalicija SPS i Demokratske stranke), Bajatović je rekao da će se i to naći na dnevnom redu, ali to treba da bude u službi građana, a ne samo političkih interesa.

„Logično je da se (lokalna vlast) 'upodobi' sa republičkom vlašću, ali će se o tome odlučivati na lokalnom nivou, a mi ćemo dati saglasnost jer to nije samo matematika, već i politika”, rekao je Bajatović.

Beta

objavljeno: 05.08.2012.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.