Bacio u djubre umetnička dela vredna milion evra

Izvor: S media, 15.Mar.2010, 15:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bacio u djubre umetnička dela vredna milion evra

Benu Timperliju je pre mnogo godina slikar Lorens Stiven Lauri poklonio nekoliko crteža, ali pošto mu se nisu dopali on ih je jednostavno zgužvao i bacio u djubre.

Danas se ovaj 72-godišnji Britanac zbog toga gorko kaje.

Kao mladić, tokom 50-ih godina, Timperli je raznosio mleko u Motramu, gradu u kome je tada živeo Lauri, poznat po prikazivanju britanske svakodnevnice u eri industrijalizacije.

Jednog dana kada je dostavljao mleko umetniku ovaj mu je, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << umesto napojnice, poklonio 10 crteža.

Timperliju, tada 16-godišnjaku, crteži se nimalo nisu dopali, pa ih je bacio u prvu kantu za smeće. Tek je nekoliko godina posle Laurijeve smrti shvatio svoju grešku.

Naime, crteži od kojih se tako lako otarasio danas bi na aukciji mogli da dostignu vrednost od preko milion evra.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.