BK Grupa: Nije se odustalo od Tesla grada

Izvor: Mondo, 28.Feb.2018, 18:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BK Grupa: Nije se odustalo od Tesla grada

Koncepcija za Tesla Grad je završena i predata gradu Beogradu, koji je odabrao arhitektonsko-urbanističko rešenje, kažu iz BK Grupe.

Foto: Mondo/Goran Sivački

Grad Beograd je odabrao rešenje za budući izgled Makiškog polja i dobijen je koncept razvoja tog prostora u budućnosti, tako da se nije odustalo od tog projekta, kaže se u saopštenju BG Grupe koje potpisuje Bojan Karić, potpredsednik Grupe za finansije i razvoj.

U okviru tog projekta na Makišu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << za stambeno-poslovni kompleks Tesla grad će biti izdvojeno 100 hektara koje je "kompanija prihvatila".

U BK Grupi kažu da imaju gotove projekte i rade na odabiru lokacija po Srbiji za izgradnju ekonomskih stanova po ceni od 500 evra po kvadratu.

OFANZIVA KARIĆA: Stanovi, Tesla grad, milijarde...

U saopštenju se ističe da kompanija Dana Holdings - BK Group posluje na teritoriji Rusije i u zemljama Zajednice nezavišnih država (ZND), kako i državama Bliskog istoka.

Kompanija danas zapošljava 30.000 radnika, ima ugovorenu izgradnju sedam miliona kvadratnih metara i planira da do kraja 2019. ugovori još tri miliona kvadratnih metara čime ce obezbediti posao do 2030. godine i stabilan rast i razvoj.

Trenutno u Rusiji imaju projekte od jedan milion kvadratnih metara, u Moskvi i Petrogradu, u Kazahstanu dva miliona a u Belorusiji se završava dva miliona kvadratnih metara i započinje novi projekat od tri miliona kvadrata.

Ostali projekti trenutno iznose oko jedan milion metara kvadratnih. Svi projekti su stambeno-poslovnog karaktera.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.