BH erlajns gubi svoj najveći avion

Izvor: B92, 24.Mar.2012, 17:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BH erlajns gubi svoj najveći avion

Sarajevo -- Turkiš erlajns , suvlasnik BH erlajnsa, povući će najveći avion u floti bosanskohercegovačkog avioprevoznika kako bi se smanjili gubici u toj kompaniji.

Ministar prometa i veza Federacije BiH Enver Bijedić rekao je da će Airbus A319 biti vraćen u posed Turkiš erlajnsu kako bi se sačuvala kompanija čiji je većinski vlasnik Federacija BiH, a u kojoj Turci imaju 49 posto vlasništva.

U floti BH erlajnsa ostala bi samo dva manja aviona tipa ATR.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
"Na taj način zadržali bismo kompaniju i određene linije koje bi koliko-toliko bile rentabilne. Trenutna situacija je nerentabilna i u proračunu nema dovoljno novca za subvencije", rekao je Bijedić.

BH erlajns se godišnje iz budžeta subvencioniše sa 6,7 miliona maraka, odnosno oko 3,4 miliona evra.

Prema navodima Avaza, BH erlajns ima samo jednu aktivnu liniju iz Sarajeva za Istanbul, i to s jednim avionom, dok su druga dva na servisu. Ostali letovi su otkazani.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

BH erlajns gubi svoj najveći avion

Izvor: Capital.ba, 24.Mar.2012

SARAJEVO, Turkiš erlajns, suvlasnik BH erlajnsa, povući će najveći avion u floti bosanskohercegovačkog avioprevoznika kako bi se smanjili gubici u toj kompaniji. Ministar saobraćaja i veza Federacije BiH Enver Bijedić ..

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.