BG preplavili radnici na crno

Izvor: B92, 26.Sep.2016, 17:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BG "preplavili" radnici "na crno"

Beograd -- Inspektorat za rad utvrdio je nakon kontrole 190 poslodavaca u Beogradu da skoro 20 odsto angažovanih radi "na crno".

Kako je saopštilo ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, kontrolisani su poslodavci iz različitih delatnosti (građevinarstvo, ugostiteljstvo i drugi) a inspektori su utvrdili da je od 829 radnika koje su zatekli, 153 radilo bez ugovora o radu i bez prijave na obavezno socijalno osiguranje

Prilikom nadzora otkrivena >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su i tri neregistrovana subjekta, dva u delatnosti građevinarstva i jedan u ugostiteljstvu, navodi se u saopštenju.

Inspektori rada su doneli tri rešenja kojima su neregistrovanim subjektima naložili da odmah pokrenu propisani postupak za upis u odgovarajući registar i zabranili im dalji rad do ispunjavanja propisanih uslova.

Zbog utvrđenih prekršaja u oblasti radnih odnosa inspektori su podneli 42 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka protiv poslodavaca, i dva zahteva zbog prekršaja u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu.

Inspekcija rada je zbog utvrđenih nepravilnosti donela i ukupno 64 rešenja, pedeset osam rešenja u oblasti radnih odnosa i šest u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Beograd: Svaki peti radi na crno

Izvor: Mondo, 26.Sep.2016

Inspektorat za rad kontrolisao je na teritoriji Beograda 190 poslodavaca raznih delatnosti građevinarstvo, ugostiteljstvo, trgovina i otkrio da je gotovo 20 odsto zaposlenih angažovano "na crno", saopštilo je Ministarstvo rada...Foto: Mondo/ Stefan Stojanović..Od 829 radnika koje su inspektori zatekli,...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.