BG dočekao, izdato prvo građevinsko e-rešenje

Izvor: B92, 27.Jan.2016, 17:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BG dočekao, izdato prvo građevinsko e-rešenje

Beograd -- Stari grad je prva opština u Beogradu koja je izdala elektronsko rešenje za izvođenje građevinskih radova, saopštila je ta opština.

Kako se navodi, danas je izdato prvo e-rešenje o odobrenju izvođenja radova na rekonstrukciji ulaznog stepeništa poslovnog prostora u Ulici Kondina 26 na opštini Stari grad.

Od početka rada Sistema za elektronsko podnošenje prijava izdata su samo tri rešenja o odobrenju izvođenja radova i to u Pančevu, Priboju i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na GO Stari grad, a sva tri rešenja izdata su na današnji dan, navodi se u saopštenju.

Kako se podseća, Zakonom o planiranju i izgradnji, tj. njegovom poslednjom izmenom iz 2014. godine, propisano je da se od 1. januara 2016. godine procedura za dobijanje građevinskih dozvola vrši elektronskim putem.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.