BG: Stiže 100 novih autobusa, u centar samo jedni

Izvor: B92, 16.Nov.2017, 19:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BG: Stiže 100 novih autobusa, u centar samo jedni

Beograd -- Gradonačelnik Beograda Siniša Mali najavio je nabavku sto novih autobusa i, kako je rekao, nakon analiza, verovatno i četrdeset novih tramvaja.

"Razmišlja se i o kupovini novih elektroautobusa, koji su se pokazali kao veoma dobri, sa tendencijom da se u budućnosti u centru grada koriste samo oni", rekao je Mali, a saopštila gradska uprava.

Mali je prethodno obišao tri saobraćajna čvora, u ulicama Mije Kovačevića i Ruzveltovoj, na Trgu Slavija i u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Bulevaru oslobođenja, koji su jutros nakon višemesečne rekonstrukcije pušteni u saobraćaj.

Prvi radovi počeli su u maju, a potom su se nizali, sukcesivno i po fazama do avgusta, kada je počela i rekonstrukcija Trga Slavija. Potpuno je obnovljena vodovodna mreža i postavljena nova kontaktna mreža, a Beograd je dobio tri kilometra novog asfalta.

"Zahvaljujem Beograđanima na strpljenju, ali i radnicima koji su bili angažovani i po kiši i po velikim vrućinama", rekao je Mali.

On je izrazio zadovljstvo zato što je domaće preduzeće obavilo sve radove, navodi se u saopštenju. Mali je napomenuo da se na trotoarima obavljaju naknadni radovi, i da se na zahtev grada oni popločavaju što bi, kako je rekao, trebalo da bude završeno za najviše petnaestak dana.

"Naredne godine očekuje nas rekonstrukcija Kraljice Marije, Cara Dušana, Džordža Vašingtona, a potom i Kneza Miloša", naglasio je Mali.

Dodao je da će Slavija dobiti finalni izgled kada se bude počelo s realizacijom projekta metroa, jer je tu planirana metro-stanica.

Sada su obnovljeni asfaltni zastor, signalizacija i stubovi javne rasvete, pešački prelazi su pomereni radi bezbednosti, a pri kraju je i sređivanje platoa nedaleko odatle.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Beograd najavljuje nabavku sto novih autobusa

Izvor: SEEbiz.eu, 17.Nov.2017, 08:44

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Siniša Mali najavio je nabavku sto novih autobusa i, kako je rekao, nakon analiza, verovatno i četrdeset novih tramvaja..."Razmišlja se i o kupovini novih elektroautobusa, koji su se pokazali kao veoma dobri, sa tendencijom da se u budućnosti u centru grada koriste...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.