BELEX indeksi u crvenom, oštar pad akcija Komercijalne

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Dec.2019, 18:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BELEX indeksi u "crvenom", oštar pad akcija Komercijalne

Oštar pad akcija Komercijalne banke povukao je danas u "crveno" indekse Beogradske berze, a investiciona aktivnost je ostala slaba kao u ponedeljak.

Ukupan promet na trgovanju iznosio je približno 7,1 milion dinara (60,2 hiljade evra).

Indeks najlikvidnijih akcija, BELEX15, pao je za 1,0 posto na 769,42 poena, a BELEXlajn je potonuo za trećinu procenta na 1.689,11 poena.

Naftna industrija Srbije je drugi dan uzastopno bila najtrgovanija akcija sa iznosom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << od 3,1 miliona dinara, uz blagi oporavak cene za 0,1 odsto na 728 dinara.

Obična akcija Komercijalne banke je registrovala gubitak vrednosti od 5,7 posto, zaključivši trgovanje na nivou od 2.989 dinara uz realizaciju od 0,9 miliona dinara, dok je preferencijalna akcija te banke pala za čak 8,1 procenat na 1.011 dinara, uz slab promet.

Akcija Jubmes banke se našla na čelu liste dobitnika dana sa skokom vrednosti od 3,5 odsto na 7.000 dinara, i isprometovana je za 0,7 miliona dinara.

Među dobitncima je bio i Aerodrom "Nikola Tesla" koji je ojačao za 0,4 posto na 904 dinara, a ostvario je trgovanje u iznosu od oko 0,5 miliona dinara.

Prioritetna akcija duvanske industrije "Filip Moris" istrgovana je za četvrt miliona dinara po ceni od 5.547 dinara, za pola procenta višoj nego na prethodnom trgovanju, dok je proizvođač i distributer tehničkih gasova Messer Tehnogas skliznuo za 0,2 procenta na 13.500 dinara, uz realizaciju od nepunih 0,2 miliona dinara.

Solidan promet je na MTP tržištu imala akcija Luke Leget iz Sremske Mitrovice, u vrednosti od 1,0 milion dinara po nepromenjenoj ceni od 1.500 dinara.

Strani investitori su u ukupnom prometu na tržištu akcija imali udeo od 35,58 odsto, pri čemu u kupovini 59,72 procenta, a u prodaji 11,45 posto.

Na Berzi nije trgovano državnim obveznicama.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Beogradska berza: Indeksi u crvenom, oštar pad akcija Komercijalne banke

Izvor: SEEbiz.eu, 17.Dec.2019

BEOGRAD – Oštar pad akcija Komercijalne banke povukao je danas u „crveno" indekse Beogradske berze, a investiciona aktivnost je ostala slaba kao u ponedeljak...Ukupan promet na trgovanju iznosio je približno 7,1 milion dinara (60,2 hiljade evra)...Indeks najlikvidnijih akcija, BELEX15, pao je za...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.