BELEX indeksi u crvenom na dnevnom i nedeljnom nivou

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Jan.2021, 21:21

BELEX indeksi u "crvenom" na dnevnom i nedeljnom nivou

Trgovanje državnim obveznicama Srbije obezbedilo je da na Beogradskoj berzi danas bude zabeležen visok promet u ukupnom iznosu od gotovo 294,8 miliona dinara (2,5 miliona evra), dok su berzanski indeksi potonuli i na dnevnom i na nedeljnom nivou.

Indeks najlikvidnijih akcija, BELEX15, pao je danas za preko 0,9 odsto, na 736,06 poena, i njegov gubitak u odnosu prošlu sedmicu iznosi približno 1,5 procenata, dok je BELEXlajn oslabio za 0,5 posto, na 1.546,62 poena, pri čemu je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na nedeljnom nivou u minusu od 0,9 procenata.

Galenika Fitofarmacija je ostala u fokusu investitora drugi dan zaredom. Njene akcije su ostvarile isprometovane za 3,6 miliona dinara po nepromenjenoj ceni od 2.550 dinara.

Obična akcija Komercijalne banke je skliznula za 0,1 posto, na 3.000 dinara, a istrgovana je za 0,3 miliona dinara.

Promet ostalih akcija na Open Marketu bio je vrlo skroman.

Vredno pomena je trgovanje akcijama društva Poljoprivredna proizvodnja Miletić na MTP tržištu u iznosu od 2,0 miliona dinara uz skok cene od preko 1,7 odsto, na 4.279 dinara. Solidan učinak, vredan 0,7 miliona dinara, imala je i akcija poljoprivrednog preduzeća Omoljica po ceni od 1.260 dinara, za 0,4 procenta većoj nego juče.

Strani investitori su u ukupnom prometu na tržištu akcija imali minimalan udeo od 3,08 posto, u kupovini 6,15 procenata a u prodaji nisu učestvovali.

Dve serije državnih obveznica, jedna dinarska i druga denominovana u evrima, zabeležile su zajedno promet od 287,8 miliona dinara, od čega se na dinarsku obveznicu serije RSO16142, s rokom dospeća u julu 2023. godine, odnosi više od 287,4 miliona dinara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.