BELEX indeksi negativni, promet stagnira

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Feb.2021, 19:01

BELEX indeksi negativni, promet stagnira

Ukupan promet na domaćem tržištu akcija iznosio je danas 19,5 miliona dinara (166,1 hiljada evra),gotovo isto kao u utorak, dok su berzanski indeksi zabeležili gubitke.

Ponovo je na trgovanju dominirala obična akcija Komercijalne banke s prometom od 16,6 miliona dinara, ostvarenom po nepromenjenoj ceni od 2.947 dinara.

Naftna industrija Srbije je oslabila za 1,4 procenta na 621 dinar,a istrgovana je za 0,4 miliona dinara, dok je akcija proizvođača i distributera >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << tehničkih gasova Meser Tehnogasa mirovala na cenovnom nivou od 13.500 dinara, uz realizaciju u iznosu od 0,2 miliona dinara.

Na MTP platformi se trgovalo akcijama osam preduzeća.

Najveći promet, vredan 0,8 miliona dinara, imala je beogradska kompanija Iritel koja se bavi istraživanje i razvojem u tehničko-tehnološkoj oblasti, pri čemu je njena akcija porasla za 11,6 posto, na 1.200 dinara.

Ipak, ubedljivi dobitnik dana je bilo društvo za poljoprivrednu proizvodnju Borac iz Šurjana, sa skokom cene za 21,2 procenta, na 2.299 dinara, uz realizaciju od 0,3 miliona dinara, dok je poljoprivredno preduzeće Omoljica palo za gotovo 1,9 odsto, na 1.900 dinara, a istrgovano je za 0,5 miliona dinara.

Strani investitori su u ukupnom prometu na tržištu akcija imali udeo od 76,72 posto, u kupovini 78,50 procenta a u prodaji 74,94 odsto.

Na Berzi nije trgovano državnim dužničkim hartijama.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.