Azijska tržišta: Drugi uzastopni rast indeksa

Izvor: SEEbiz.eu, 13.Jul.2018, 09:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Azijska tržišta: Drugi uzastopni rast indeksa

TOKIO – Na većini azijskih tržišta indeksi su porasli drugi dan zaredom, jer je ulagače ohrabrio rast Wall Streeta, no trguje se oprezno zbog trgovinskih napetosti između SAD-a i Kine.

MSCI Asia Pacific Index porastao je 0,6 posto.

Kineska tržišta bavila su se objavljenim podatkom o rekordnom trgovinskom suficitu Kine u lipnju. CSI300 porastao je 0,5 posto dok je Shanghai Composite Index oslabio 0,1 posto.

Većina analitičara je nakon danas >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << objavljenog podatka poboljšala ovogodišnje prognoze rasta za kinesku ekonomiju.

Na valutnim tržištima juan je blago ojačao prema dolaru jer su splasnula strahovanja oa zaoštravanja trgovinskog rata na relaciji Kina-SAD.

Vvlada predsjednika Donalda Trumpa jača pritisak u trgovinskom ratu s Kinom u kojem su prošli tjedan uvedene carine od 25 posto na 34 milijarde dolara vrijedan kineski uvoz, na koje je Peking odgovorio recipročnim mjerama.

Peking je i na najave novih carina poručio da će morati odgovoriti. Ipak, jučer su strahovanja od trgovinskog rata splasnula jer se ulagači nadaju dogovoru između vlasti dvaju najvećih svjetskih gospodarstava.

Od početka svibnja Kina i SAD održale su nekoliko krugova pregovora u kojima SAD pokušava smanjiti svoj trgovinski deficit s Kinom od 375 milijardi dolara, no zasad bez vidljivih rezultata.
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

Azijske berze: Drugi uzastopni rast indeksa

Izvor: Capital.ba, 13.Jul.2018

TOKIO, Na većini azijskih tržišta indeksi su porasli drugi dan zaredom, jer je ulagače ohrabrio rast Wall Streeta, no trguje se oprezno zbog trgovinskih napetosti između SAD-a i Kine. MSCI Asia Pacific Index porastao je 0,6 posto. Kineska tržišta bavila su se objavljenim podatkom o rekordnom trgovinskom...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.