Avgustovska plata manja od julske

Izvor: Vesti-online.com, 24.Sep.2010, 19:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Avgustovska plata manja od julske

Prosečna zarada bez poreza i doprinosa u Srbiji, isplaćena u avgustu, iznosi 33.955 dinara, što je za 3,4 odsto manje u odnosu na prosečnu zaradu isplaćenu u prethodnom mesecu, saopštio je danas Republički zavod za statistiku.

Prosečna neto zarada u avgustu iznosila je 47.190 dinara, što je smanjenje od 4,1 odsto u odnosu na zaradu isplaćenu u julu.

Neto zarada isplaćena u avgustu u odnosu na prosečnu platu isplaćenu u istom mesecu prošle godine veća je >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << za 1,8 odsto, dok je bruto zarada u odnosu na avgust 2009. veća za dva odsto.

U periodu od januara do avgusta ove godine u odnosu na isti period lane prosečna neto zarada veća je za 2,3 odsto, dok je prosečna bruto zarada veća za 2,4 procenata.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.