Automobilska sedišta iz Loznice za čitav svet

Izvor: Mondo, 31.Maj.2019, 10:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Automobilska sedišta iz Loznice za čitav svet

Kompanija Adient je najveći svetski proizvođač automobilskih sedišta. Svake godine više od 25 miliona vozila, odnosno trećina globalne automobilske proizvodnje, dobija sedišta i komponente koje imaju Adientov potpis.

U Loznici je obeležen početak izgradnje fabrike kompanije Adient, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Ova američko-belgijska kompanija je prisutna u 34 zemlje sa 238 pogona i 85.000 zaposlenih, koji proizvode sve vrste automobilskih >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << sedišta, uključujući i sportska i kamionska. Njihovi modeli se ugrađuju u vozila svih najbitnijih proizvođača automobila.

Foto: promo/Adient

Svake godine više od 25 miliona vozila, odnosno trećina globalne automobilske proizvodnje, dobija sedišta i komponente koje imaju Adientov potpis.

U Srbiji Adient posluje u Kragujevcu od 2012. gde ima fabriku za proizvodnju sistema sedišta koja se ugrađuju u modele Fijata 500L.

Foto: promo/FCA

Adient na zapadu Srbije već proizvodi presvlake za sedišta u privremenom objektu u Banji Koviljači, gde je zaposleno 409 radnika.

Nova fabrika u Loznici, površine 13.000 kvadratnih metara, biće izgrađena iz industrijskoj zoni grada. Adient će do 2022. investirati oko 20 miliona evra u novi pogon i zaposliti 1500 radnika.

Pogledajte i kako Adient zamišlja sedišta u autonomnim automobilima:

I u avionima

Početkom 2018. Adient i Boing su osnovali zajedničko preduzeće za proizvodnju sedišta koja se ugrađuju u avione ove američke kompanije.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.