Auto-putem do Niša za 800 RSD, do NS za 210

Izvor: B92, 12.Jan.2016, 12:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Auto-putem do Niša za 800 RSD, do NS za 210

Beograd -- Iznos putarine vozači će na auto-putevima u Srbiji uskoro plaćati 10 % više. Za vožnju od Beograda do Niša umesto 730 dinara, moraće da izdvoje oko 800 dinara.

Putovanje od prestonice do hrvatske granice, koštaće 375 umesto 340 dinara, dok će putarina od Beograda do Novog Sada biti 210 dinara, pišu Večernje novosti u današnjem izdanju.

U "Putevima Srbije" kažu da Vladi još nisu poslali zahtev sa konkretnim predlogom za korigovanje cena, jer prvo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mora da ga odobri Nadzorni odbor ovog javnog preduzeća, čija bi sednica trebalo da se održi narednih dana.

Vršilac dužnosti direktora JP "Putevi Srbije" Zoran Drobnjak kaže da je Vlada saglasna sa predlogom da se putarina poveća i da bi novi cenovnici trebalo da počnu da važe od kraja januara. On očekuje da će poskupljenje doprineti da se prihod od putarine uveća za oko 1,5 milijardi dinara na godišnjem nivou.

Profesor Minaln Vujanić, predsednik Nadzornog odbora Puteva Srbije smatra da je najavljeno poskupljenje opravdano i da je cene trebalo povećati i ranije.

Vujanić napominje da je u zemljama EU prosečna cena putarine pet evrocenti po kilometru.

“Kad bi se ta tarifa primenila kod nas, putarina od Beograda do Niša, za 240 kilometara vožnje bi umesto 730 dinara bila oko 2.600 dinara”, kaže Vujanić.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

POSKUPLJENJE Ovo će biti nove cene putarina u Srbiji

Izvor: Blic, 12.Jan.2016

Do kraja januara putarine će poskupeti u proseku za 10 odsto. Tako će vožnja auto-putem od Niša do Subotice umesto 1.020 dinara koštati 1.100 dinara...Posle osam godina, uz saglasnost Vlade Srbije, JP "Putevi Srbije" povećaće cenu putarina za 10 odsto. Prema najavama direktora Zorana Drobnjaka...

Nastavak na Blic...

NOVI HARAČ ZA VOZAČE: Putarina poskupljuje, vožnja do Niša 800 dinara

Izvor: Kurir, 13.Jan.2016, 00:13

Vršilac dužnosti direktora JP Putevi Srbije, Zoran Drobnjak, kaže da je Vlada saglasna sa predlogom da se putarina poveća i da bi novi cenovnici trebalo da počnu da važe krajem januara...IZNOS putarine vozači će na auto-putevima u Srbiji uskoro plaćati 10 odsto više. Za vožnju od Beograda...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.