Austrija zemlja partner poljoprivrednog sajma

Izvor: NaDlanu.com, 11.Apr.2012, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Austrija zemlja partner poljoprivrednog sajma

NOVI SAD, 11. aprila 2012.(Beta) - Ovogodišnji Medjunarodni poljoprivredni sajam obeležiće nastup kompanija iz Austrije, koja je zemlja partner 79. najveće sajamske priredbe iz oblasti poljoprivrede u regionu, izjavio je direktor Novosadskog sajma Goran Vasić.

NOVI SAD, 11. aprila 2012.(Beta) - Ovogodišnji Medjunarodni poljoprivredni sajam obeležiće nastup kompanija iz Austrije, koja je zemlja partner 79. najveće sajamske priredbe iz oblasti poljoprivrede u regionu, izjavio je direktor Novosadskog sajma Goran Vasić.Vasić je na konferenciji za novinare rekao da će austrijske kompanije tokom sajma promovisati dostignuća iz oblasti organske poljoprivrede, obnovljivih izvora energije, poljoprivrednih tehnologija i stočarske proizvodnje."Uz edukaciju poljoprivrednika, ključni segment nastupa biće posvećen predstavljanju potencijala za saradnju na zajedničkim projektima u okviru Dunavske strategije", rekao je Vasić i najavio da će prvog dana sajma biti potpisan ugovor o saradnji kompanija iz Autrije i Srbije.Trgovinski savetnik u Ambasadi Austrije u Srbiji Andreas Hajdentaler (Haidenthaler), rekao je da će tog dana biti ozvaničeno partnerstvo jedne kompanije iz Austrije i Srbije, ne želeći da iznosi više detalja o tome.On je izrazio očekivanje da će poljoprivredni sajam doprineti još boljoj saradnji dve zemlje u oblasti poljoprivrede i povećanju trgovinske razmene izmedju Austrije i Srbije.Kako je najavljeno, austrijsko ministarstvo poljoprivrede, Trgovinsko odeljenje pri Ambasadi Austrije i Austrijski poljoprivredni klaster AAC, organizovaće od 14. do 17. maja stručne seminare.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.