Austrija najveći investitor u Srbiji

Izvor: NaDlanu.com, 23.Mar.2012, 14:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Austrija najveći investitor u Srbiji

BEOGRAD, 23. marta 2012. (Beta) - Austrija je na prvom mestu medju stranim investitorima u privredu Srbije sa 3,1 milijarde dolara, koliko je ukupno investirano od 2000. do 2010.godine, objavila je u petak Privredna komora Srbije (PKS)

BEOGRAD, 23. marta 2012. (Beta) - Austrija je na prvom mestu medju stranim investitorima u privredu Srbije sa 3,1 milijarde dolara, koliko je ukupno investirano od 2000. do 2010.godine, objavila je u petak Privredna komora Srbije (PKS)Kako se ističe, >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << o interesu austrijske strane da saradjuje sa srpskom privredom govori i prisustvo oko 400 predstavništava austrijskih firmi u Srbiji.Na tržištu Srbije radi desetak najznačajnijih austrijskih banaka i osugiravajućih kompanija, telekomunikaciona kompanija Telekom Austrije, čija je investicija u mobilnu telegoniju najveća "greenfild" investicija, naftna kompanija OMV, kao i mnoge druge velike kompanije kao što su Henkel, Rauh, Knauf.Austrijske kompanije najavile su nove investicije u Srbiji, medju kojima je Svarovski. Proizvodjač kablova SMF koji planira da otvori treću fabriku. najavljeno je i izgradnja nekoliko hotela, austrjkse kompoanije grade puteve i mostove u Srbiji, a investitori izrazili su interesovanje i za kupovinu šećerana u Crvenki, Žablju i Senti.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.