Apel trgovinskim lancima: Popusti za penzionere i vikendom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Dec.2019, 16:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Apel trgovinskim lancima: Popusti za penzionere i vikendom

Ministar bez portfelja zadužen za regionalni razvoj Milan Krkobabić apelovao je danas na velike trgovinske lance u Srbiji da svim penzionerima vikendom omoguće popuste od 10, 15 ili 20 odsto, ocenivši da kompanije za to imaju računicu a da bi ta mera bila važna za penzionere.

Krkobabić je na svečanom otvaranju sedmog Sajma za penzionere u Srbiji, koji se treći put održava u Nišu, rekao da je danas više nego ikada neophodna međugeneracijska solidarnost.

"Gotovo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << jedna trećina stanovnika Srbije je starija od 60 godina. To su ljudi koji zaslužuju naše duboko poštovanje i uvažavanje. Očekujem od velikih trgovinskih kuća i lanaca da se penzioneri kao redovni solidni kupci uvaže na pravi način. Bilo bi dobro da imamo subotu ili nedelju namenjenu penzionerima, u smislu da su tada cene znatno niže i pristupačnije penzionerima", rekao je Krkobabić.

Podsetio je da ukupan mesečni iznos koji se izdvaja za penzije u Srbiji iznosi oko pet milijardi dinara i da je u pitanju ogromna svota novca koja završi na kraju u maloprodaji ili veleprodajnim objektima.

Krkobabić je naveo i da su danas penzije redovne a da od januara za najstarije sugrađane sledi povećanje njihovih primanja.

Ministar je pohvalio državne kompanije Dunav osiguranja i Banku Poštansku štedionicu, za koje je rekao da uvek imaju posebne pakete usluga za najstarije sugrađane.

Član Izvršnog odbora Banke Poštanska štedionica Aleksandar Čortan rekao je da je ta Banka kao generalni sponzor sedmog Sajma za penzionere u Nišu, za najstarije građane pripremila nove proizvode, pored uobičajenih poput isplate penzija unapred bez naknade.

Novina od ove godine je to što je za penzionere u Srbiji, za njih oko 1,7 miliona, omogućeno da penzije primaju na kućnu adresu, a ova Banka, inače, u saradnji s Dunav osiguranjem, nudi i niz kreditnih proizvoda za najstarije građane.

Prethodno je danas u Nišu između Banke Poštanska štedionica i Kompanije "Dunav osiguranje" potpisan protokol o saradnji sa Savezom penzionera Srbije.

Cilj ovog partnerstva je da se najstarijim sugrađanima omoguće dodatne usluge u ove dve državne kompanije.

Kompanija Dunav osiguranje tradicionalno učestvuje na ovakvim skupovima i sajmovima širom zemlje, izjavila je direktorka Direkcije za prodaju životnih osiguranja u kompaniji Dunav osiguranje Nikoleta Šubert.

Dunav osiguranje danas osigurava oko 180.000 penzionera u Srbiji, sarađuje sa preko 160 udruženja penzionera a istovremeno u partnerstvu sa Poštanskom štedionicom osigurava preko 50.000 kreditnih linija koje su prevashodno usmerene ka kreditiranju najstarijih građana.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.