Antikapitalisti formiraju banku

Izvor: B92, 02.Okt.2013, 17:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Antikapitalisti formiraju banku

Aktivisti pokreta "Okupirajmo Volstrit", koji se bore protiv finansijske nepravde, počeli su da rade na stvaranju svoje međunarodne banke, piše list "Tajms".

List navodi da "dve godine nakon što su kampovali u parku Cukoti i marširali protiv bankara i kapitalizma, članovi pokreta "Okupirajmo" formiraju svoju banku".

"Članovi pokreta planiraju prvo da prikupe 900.000 dolara, a zatim će početi da izdaju debitne kartice, savršene za antikapitaliste koji žele da se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bore protiv prljavih bogataša, ali u isto vreme mogu da kupuju uz pomoć plastike", piše list.

Organizatori, među kojima je Karne Ros, bivši britanski diplomata i bivši radnik "Dojče banke", rekao je da će mnogi svaku kupovinu tom karticom videti kao vid protesta.

Kartica banke "Okupirajmo" koristiće Vizu, sistem koji pripada jednoj od najvećih američkih finansijskih kompanija.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.