Antić sa predstavnicima Američke privredne komore u Srbiji

Izvor: RTS, 05.Sep.2017, 17:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Antić sa predstavnicima Američke privredne komore u Srbiji

Srbija je unapredila regulatorni okvir u oblasti obnovljivih izvora energije i energetske efikasnosti, što predstavlja sigurnost za investiranje u tim oblastima za kompanije koje se nalaze u članstvu Američke privredne komore u Srbiji, izjavio je ministar Aleksandar Antić, koji se sastao sa predstavnicima komore.
Predstavnici Američke privredne komore u Srbiji su ministra rudarstva i energetike Aleksandara >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Antića informisali da je u okviru te komore formiran Odbor za energetiku, navedeno je u saopštenju Ministarstva rudarstva i energetike.

Predstavnici odbora upoznali su ministra sa glavnim ciljevima rada Odbora i naglasili da im je namera uspostavljanje konstruktivnog dijaloga sa svim relevantnim državnim institucijama, a u cilju unapređenja regulatornog okvira u oblasti energetike i njegove efikasne primene, piše u saopštenju.
Kako se dodaje, informisali su ministra da su članovi Odbora i renomirane kompanije koje nisu iz SAD, poput "Simensa", "Schneider Electrica", NIS-a, "MK Fintel Wind-a", "Continental Winda-a".
Ministar Antić je ocenio da su ciljevi novoformiranog Odbora izuzetno važni i da će Ministarstvo rudarstva i energetike, u okviru svojih nadležnosti, ukazati neophodnu podršku kako bi se saradnja sa Odborom odvijala u interesu svih strana.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Antić: Ovo je sigurnost za investitore

Izvor: B92, 05.Sep.2017

Beograd -- Srbija je unapredila regulatorni okvir u oblasti obnovljivih izvora energije i energetske efikasnosti...To predstavlja sigurnost za investiranje u tim oblastima za kompanije koje se nalaze u članstvu Američke privredne komore u Srbiji (AmCham), izjavio je ministar rudarstva i energetike...

Nastavak na B92...

Kif: Engleske firme zainteresovane za veće prisustvo u Srbiji

Izvor: RTS, 06.Sep.2017, 13:31

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić sastao se sa ambasadorom Velike Britanije u Beogradu, Denisom Kifom, koji je ministra obavestio o zainteresovanosti engleskih kompanija za veće prisustvo u sektoru rudarstva u Srbiji. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.