Antić: Nema poskupljenja struje do kraja grejne sezone

Izvor: Večernje novosti, 10.Okt.2014, 14:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Antić: Nema poskupljenja struje do kraja grejne sezone

ARANĐELOVAC - Ministar energetike Aleksandar Antić, izjavio je danas u Aranđelovcu da je siguran da do kraja grejne sezone neće biti promena u ceni električne energije, ali je dodao da ne može da precizira da li će do poskupljenja doći od leta naredne godine."Ono što je u ovom trenutku najvažnije za građane, jeste da nemamo zahtev za pomeranje cene, i siguran sam da do toga neće doći do završsetka grejne sezone", rekao je Antić na konferenciji NIN Fokusa "Regionalnmi investicioni >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << samit", čiji je mediski pokrovitelj agencija Tanjug.Srbija, kaže, još nije došla do nivoa cene električne energije koja bi predstavljala ekonomsku kategoriju i to se sigurno neće dogoditi još nekoliko godina."Očekujem da će se korekcije cena struje vršiti u skladu sa rastom kupovne moći", rekao je Antić i dodao da za razliku od struje cena gasa je već tržišna.Upitan kada se mogu očekivati veće investicije u energetiku, Antić je odgovorio da se mogu očekivati veće investicije iz obnovljivih izvora, jer država tu daje podsticajne tarife."Kada smo povećali kvote za obnovljive izvore, red zainteresovanih investiitora bio bi do Beograda. Nije problem sa investitorima, već sredstvima koja možemo da izdvojimo", zaključio je Antić.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Antić: Struja neće poskupeti

Izvor: BKTV News, 10.Okt.2014

Ministar energetike Aleksandar Antić kaže da cena struje sigurno neće biti povećana do kraja zimske sezone sledeće godine.. . – Činjenica je da u Srbiji građani teško žive i ne mogu da priušte više da plaćaju nego što to sada rade.Ono što je činjenica jeste da cena električne enrgije...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.