Amsterdam uvodi dodatne takse za posjetioce

Izvor: Capital.ba, 02.Okt.2019, 08:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amsterdam uvodi dodatne takse za posjetioce

AMSTERDAM, Turističke takse u Amsterdamu su svakako među najvišim u Evropi, a od naredne godine će se naći na prvom mjestu. Holandska prestonica će uvesti dodatna tri evra za noćenje u ovom gradu. To znači da će taksa za noćenje u hotelu sa jednom zvjezdicom biti veća nego noćenje u nekoj drugoj prestonici u hotelu sa pet zvjezdica. Dvokrevetna soba sa zajedničkim kupatilom ima taksu od 16 evra po noćenju i dodatna tri evra po osobi za jedno noćenje, a u Berlinu u luksuznom hotelu >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << noćenje u dvokrevtnoj sobi ima taksu od 12 evra. U hotelu od pet zvjezdica u Rimu taksa iznosi 14 evra, što je trenutno najviše u Evropi, ali i to će biti manje od takse za noćenje u hotelu sa jednom zvjezdicom kada Amsterdam uvede povećanje turističkog poreza. “Veliki broj posjetioca doprinosi velikim troškovima za održavanje grada bezbjednim i čistim, kao i održavanje javnom prostora poput trotoara, keja, mostova i ulica u dobrom stanju“, rekao je portparol Amsterdama. Povećanje turističke takse najavila je i Venecija i to u visini od 10 evra za one koji dolaze samo na jedan dan, a za one koji ostaju da prenoće neće važiti uvećanje. Gradovi koi se takođe bore sa prevelikim brojem turista su Barselona i Dubrovnik, ali oni nisu najavljivali porast cijena turističkih taksi, piše “CNN Travel“. N.N./Nezavisne Чланак Amsterdam uvodi dodatne takse za posjetioce се појављује прво на INFORMACIJA JE KAPITAL - Capital.ba.

Nastavak na Capital.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Skaču cene u gradu greha, dogodine će biti najskuplji u Evropi

Izvor: B92, 02.Okt.2019

Amsterdam -- Turističke takse u Amsterdamu su među najvišima u Evropi, a od naredne godine će se naći na prvom mestu...Naime, sledeće godine holandska prestonica uvodi dodatna tri evra za noćenje, a to znači da će taksa za noć u hotelu sa jednom zvezdicom biti veća nego noćenje u nekoj drugoj...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.