Amerikanci, vreme ističe

Izvor: B92, 04.Mar.2024, 09:20

Amerikanci, vreme ističe

Američki kongresmeni predstavili su zakon o finansiranju vlade.

Pregovarači u američkom Kongresu objavili su predlog zakona o finansiranju vlade do kraja fiskalne godine koja je počela u oktobru, dok se kongresmeni suočavaju sa još jednom pretnjom oko delimičnog zatvaranja vlade, ukoliko ne donesu odluku do petka, 8. marta.

Zakon predstavlja diskrecioni nivo potrošnje od 1,66 biliona dolara za fiskalnu 2024. godinu, rekao je portparol Čaka Šumera, lidera demokratske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << većine u Senatu, navodi Rojters.

Zakon ispunjava detalje sporazuma koji su Šumer i predsedavajući Predstavničkog doma iz Republikanske partije, Majk Džonson, potpisali početkom januara.

Kongresmeni su prošle nedelje izglasali četvrtu privremenu meru od 1. oktobra kako bi vlada imala izvor finansiranja, kako bi se omogućilo finansiranje dela vlade do 8. marta, dok bi jedan deo saveznih agencija ugasio 22. marta.

"Predlog zakona sadrži agresivna ulaganja koja su demokrate ostvarile za američke porodice, radnike i američku nacionalnu obranu", istakao je Šumer.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.