Američki John Deere dolazi u Srem

Izvor: SEEbiz.eu, 07.Sep.2019, 07:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američki John Deere dolazi u Srem

BEOGRAD – Američka kompanija  John Deere, najpoznatiji proizvođač traktora u svetu, stigla je u Sremsku Mitrovicu, gde će u drugoj polovini naredne godine sagraditi distributivno-prodajni centar i centar za edukaciju, potvrdio je za današnju „Politiku" Branislav Nedimović, ministar poljoprivrede.

Američki traktori dolaze u našu zemlju posredstvom mađarske kompanije „Kite", koja je zvanični zastupnik  John Deere  traktora i kombajna za Mađarsku i Srbiju. >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu <<

Sandor Csanyi, vlasnik ove mađarske kompanije iz oblasti agrobiznisa, suvlasnik je i OTP banke i Vojvođanske banke, navodi beogradski list.

„Vrednost investicije je između pet i šest miliona evra, a oni planiraju da u Srbiji sagrade šest ovakvih distributivnih centara, između ostalog u Bačkoj Topoli, Novom Sadu...", kaže Nedimović i dodaje da će se osim traktora proizvoditi i semenska roba, kao i da će sve biti uvezano s kreditnim linijama.

Kako „Politika" piše, ova američka korporacija, koja se bavi pre svega proizvodnjom poljoprivredne, građevinske i šumarske mehanizacije, sa sedištem u Ilinoisu i godišnjim prihodom od preko 37 milijardi dolara, postala je nedavno vlasnik zemljišta u Sremskoj Mitrovici.

Na pitanje da li će američki traktori, koji inače važe za skupe, biti direktna konkurencija traktorima proizvedenim u Srbiji, Nedimović kaže da svaka roba ima svog kupca.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

Američki "Džon Dir" dolazi u Srem

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Sep.2019

Američka kompanija "Džon Dir", najpoznatiji proizvođač traktora u svetu, stigla je u Sremsku Mitrovicu, gde će u drugoj polovini naredne godine sagraditi distributivno-prodajni centar i centar za edukaciju, potvrdio je za današnju "Politiku" Branislav Nedimović, ministar poljoprivrede...Američki...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.