Američke banke tonu sve dublje

Izvor: B92, 03.Maj.2023, 14:09

Američke banke tonu sve dublje

Deonice nekoliko regionalnih banaka u SAD produbile su pad u trgovanju pred otvaranje berzi, što znači da se saga o njihovom posrtanju nastavila i danas.

Poslednji podaci dolaza samo nekoliko sati pre nego što se očekuje da FED donese važne odluke o referentnoj kamatnoj stopi, kao i nakon kolapsa Prve republikanske banke.

Kako prenosi Teletrejder, najviše su danas pale akcije PacWest Bancorpa, 10,23 odsto i prodavale su se za 5,88 dolara po komadu. Istovremeno su >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << deonice Western Alliance Bancorpa i Metropolitan Bank Holding Corpa pale 6,34, odnosno 8,47 procenata.

Podsetimo, trgovanje akcijama tri regionalne banke u SAD obustavljeno je juče zbog volatilnosti nakon što im je vrednost potonula više od 20 procenata.

"U Americi treba da propadne 10–15 odsto banaka od 3.500 da bi stvari došle na svoje mesto, one najgore banke, najrizičnije. To je dobra stvar, da bi sistem se oslobodio ’smeća’", nedavno je za b92.net izjavio Vladimir Đukanović, "srpski vuk sa Vol strita" koji je godinama radio u JP Morganu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.