Alphabet bi uskoro mogao vrijedjeti dva triliona dolara

Izvor: Capital.ba, 14.Apr.2024, 08:06

Alphabet bi uskoro mogao vrijedjeti dva triliona dolara

SAN FRANCISKO – Kompanija Alphabet, u čijem vlasništvu je i Google, mogla bi uskoro dostići tržišnu kapitalizaciju od dva triliona dolara, i to najviše zahvaljujući vještačkoj inteligenciji. FOTO: Agencije Danas se vrijednost ove kompanije procenjuje na 1,99 triliona  dolara jer jedna njena akcija vrijedi 160,7 dolara. Prije samo nedjelju dana vrijedjela je 153,9 dolara, dok se na početku ove godine mogla kupiti po cijeni od 139,5 dolara. U posljednjih godinu dana vrijednost akcija ove kompanije porasla je za 51 procenat, najviše zahvaljujući ulaganjima u razvoj novih tehnologija. Ovih dana dodatno je skočila pošto je Google najavio inovacije u oblasti veštačke inteligencije. Među tim inovacijama nalaze se čipovi za vještačku...

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Alphabet bi uskoro mogao da vredi dva biliona dolara

Izvor: Kamatica.com, 15.Apr.2024, 00:02

Kompanija Alphabet, u čijem vlasništvu je i Google, mogla bi uskoro dostići tržišnu kapitalizaciju od dva biliona dolara, i to najviše zahvaljujući veštačkoj inteligenciji..

Nastavak na Kamatica.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.