Alibaba povećala udjel u China International Capital Corpu

Izvor: SEEbiz.eu, 24.Feb.2019, 10:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Alibaba povećala udjel u China International Capital Corpu

BEIJING - Alibaba se pridružila konkurentu Tencentu kao dioničar u jednoj od najvećih kineskih investicijskih banaka.

Kineski online div je povećao svoj udjel u investicijskoj banci China International Capital Corp (CICC) na 4,84 posto, približivši se razini od 4,95 posto, koliko drži konkurent Tencentu koji je uložio 370 milijuna dolara u CICC u 2017. godini.

Alibaba je time postala treći najveći dioničar CICC-a, iza Tencenta i Central Huijina, jedinice kineskog >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << državnog fonda, China Investment Corp (CIC).

Tencent i Alibaba, kineska najvrjednija poduzeća, žestoko se natječu u nekoliko područja, od e-trgovine i zabave do plaćanja. Obje imaju velike investicijske portfelje u sektorima koji se preklapaju.

Rivalstvo se prenijelo i na zapošljavanje profesionalnih savjetnika, pri čemu su bankari i odvjetnici često negodovali zbog toga što im je rečeno da odaberu strane. Primjerice, Ant Financial, podružnica Alibabe za plaćanja, natjerala je brojne banke da potpišu ono što je jedan bankar opisao kao "vrlo restriktivne sporazume koji ih sprječavaju da rade za Tencentove jedinice."

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.